Microneedeling

När du som kund kommer till oss vill vi att du skall få ut det allra mesta av våra behandlingar. Vi skräddarsyr därför våra behandlingar efter vad du och din hud behöver, därför kan behandlingarna se olika ut från gång till gång.

När vi väljer att göra en microneedeling är det viktigt för oss att vi gör en konsultation först då vi alltid strävar efter att du skall känna och se ett resultat av din  behandling.

Varmt välkommen och låt oss få ta hand om dig!

Micro-needling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Den nyproduktion av naturliga elastiska komponenter som en Dermapen-behandling bidrar till, kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.

När är en behandling med EPN microneedling lämplig?
EPN används framför allt för att behandla följande indikationer:
– Slapp och åldrande hud
– Rynkor och linjer
– Hyperpigmenteringar / Melasma
– Oren hy, Acne
– Förstorade porer
– Ärr – inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador
– Milier, Keratosis Pilaris
– Hudbristningar
– Alopecia

Hur går en behandling till?
En microneedling-behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen i huden
Behandlingen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar. Detta är dock inget vi alltid rekommenderar då behandlingen i sig kan få en något sämre effekt på grund av huden kan bli överbedövad och då svårt för utövaren att se hur huden reagerar. Detta kommer vi givetvis överens om vid din behandling vad som känns rätt.
Själva behandlingen går ganska snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Antalet behandlingar variera beroende på vad du vill behandla men vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4 – 8 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Hur känns en EPN Microneedling behandling?
Detta är såklart mycket individuellt där både din smärttröskel, hudtyp och typ av behandling spelar in. Vi har dock alltid full kontroll över din behandling och direktkontakt med dig där du får berätta hur det känns och anpassar behandlingen efter vad som fungerar bäst för dig. Behandlingen kan svida och bränna lite i huden.

Hur påverkas huden efter behandlingen?
Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.
Dag 1 – Räkna med att du är mer eller mindre svullen och har en rödaktig ton. Hur mycket är väldigt individuellt och beror på hur aggressiv behandlingen är (d.v.s. hur djupt man går). Alla kunder upplever inte en svullnad.
Dag 2: En röd nyans eller rosa ton kan kvarstå och kan ofta jämföras med en mycket mild solbränna. Svullnad kan i vissa fall vara lite mer märkbar den andra dagen.
Dag 3: Huden kan fortfarande ha en skiftande ton, men bör nu absolut återgå till en normal färg. Svullnaden avtar.
Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier).

Vad ska jag tänka på efter min microneedling behandling?
Undvik följande de första 4 – 5 dagarna efter behandling:
Direkt UV-exponering (sol eller solarium)
Undvik makeup på området i 12 h.
Använd rena handdukar och rena örngott de påföljande dagarna.
Filler, Botox eller andra starka avancerade hudbehandlingar eller produkter.
Intensiv träning
Andra hudbehandlingar i området (ex. peelingar, starka masker mm)
Starka hudvårdsprodukter (t ex retinol, aha-syror)
Alltför het dusch, bad eller bastu
Bad i hav eller swimmingpool
Spraytanning
För att inte aktivera din hud för mycket rekommenderar vi ett uppehåll med avancerade hudprodukter innehållande AHA, BHA eller PHA eller retinoider i 7 dagar efter din behandling. Din terapeut kommer att guida dig hur du ska bäst ta hand om din hud efter behandlingen.
Använda högt solskydd (spf 50) rekommenderat av din microneedeling expert.

När kan jag se resultat av behandlingen?
Alla personer har en individuell läkningsprocess vilket gör att resultatet blir olika på olika personer. Jag rekommenderar alltid en kur för bästa resultat. Vissa ser resultat redan efter en behandling och ungefär 7 dagar, andra kan behöva längre tid och fler behandlingar innan önskvärt resultat framkommer.

När kan INTE EPN behandling utföras?
Om du inte är fullt frisk
På öppna sår
Vid hudcancer
På gravida och ammande.
På solbränd hud
Blödarsjuka
Benägenhet för keloid ärr.
Allergi mot rostfritt stål
Svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker först)
Genomgått roaccutan behandling de senaste tre månaderna
Svår dermatit (inflammation i huden)
Pågående infektion i huden t.ex. Herpes
Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året.